Vuoden 2019 solistit valittu

Vuoden 2019 solistit valittu

2018-12-03T13:06:04+00:0003.12.2018|Ajankohtaista|

Päivi ja Paavo Lipposen rahaston solisteiksi vuodelle 2019 on valittu sopraano Jutta Holmberg ja basso Visa Kohva.

Jutta Holmberg on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta. Basso Visa Kohva valmistuu Sibelius-Akatemiasta tammikuussa.

”Solistit edustavat erityisäänityyppejä. Jutta Holmberg on kehittynyt ja kasvanut mezzosopraanosta dramaattiseksi sopraanoksi. Visa Kohva puolestaan omaa syvän bassoäänen. Molempiin ääriäänityyppeihin kypsytään hitaasti, ja on hienoa, että Lipposten rahaston avulla voidaan esitellä yleisölle nämä kaksi harvinaisemman tyylin laulajaa”, kertoo solistien valinnasta vastaava ja solisteja konsertissa säestävä pianisti Erkki Korhonen.

Holmberg on konsertoinut kotimaan lisäksi Hong Kongissa, Itävallassa, Portugalissa, Virossa sekä Ranskassa niin orkesterien solistina kuin oopperarooleissa. Hän esiintyy aktiivisesti myös konserttilaulajana.

”Menin neljävuotiaana ensimmäisen kerran oopperaan, Taikahuiluun. Esityksen jälkeen ilmoitin äidille, että minäkin haluan laulajaksi. Pidimme siskoni kanssa esityksen käsiohjelmaa tyynyjemme alla vuoroöin”, Holmberg kertoo.

”Intohimoni laulutaiteessa kohdistuu erityisesti lavatyöskentelyyn, niin oopperaan kuin muuhunkin – erityisen kiinnostunut olen kaikesta, joka tuo jotain uutta taiteen kentälle”, kertoo Kohva.

Päivi ja Paavo Lipposen rahaston tuoreet solistit esittäytyvät Uuden vuoden konsertissa Temppeliaukion kirkossa 1.1.2019. Konserttiin on vapaa pääsy.