Ajankohtaista

Ajankohtaista2018-12-06T18:33:26+00:00

Uuden vuoden konsertti 2023

Rahastomme  järjestää Uuden vuoden konsertin Temppeliaukion kirkossa 1.1.2023 klo 18. Konsertin solisteina ovat rahaston uudet laulajat mezzosopraano Fanny Henn, tenori Jere Hölttä, sopraano Marika Hölttä sekä basso Henri Uusitalo. Pianistina konsertissa toimii Erkki Korhonen. Ohjelmassa mm. Händeliä, Mozartia, Straussia ja Verdiä.

Konserttiin on vapaa pääsy. Osallistuminen ei vaadi ennakkoon ilmoittautumista. Konserttisaliin mahtuu 700 henkilöä, joten paikalle kannattaa tulla ajoissa. Konsertissa on myynnissä käsiohjelma viiden euron hintaan. Myyntituotot menevät rahaston toimintaan. Konsertti järjestetään yhteistyössä Osuuskunta Tradekan ja Töölön seurakunnan kanssa.

Tervetuloa ottamaan uutta vuotta vastaan musiikillisen elämyksen siivittämänä!

Esiintyjien esittelyt

Mezzosopraano Fanny Henn opiskelee Sibelius-Akatemian oopperaluokalla Monica Groopin johdolla. Henn astui ensimmäisen kerran näyttämölle 14-vuotiaana I.Kuusiston ”Fjärilvingad” musiikkinäytelmässä Svenska Teaternissa vuonna 2009. Myöhemmin hän on esiintynyt mm. Åbo Svenska Teaternissa, Oulun Kaupunginteatterissa sekä T.Tuomelan oopperassa. Konserttisolistina Henn on esiintynyt mm. Händelin Messias-oratoriossa Suomalaisen Barokkiorkesteri (FiBon) ja Suomen laulun kanssa sekä Elias-Oratoriossa Helsinki Metropolitan Orchestran kanssa.

Jere Hölttä on Oulun ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi valmistunut tenori. Hän viimeistelee parhaillaan maisteriopintojaan Sibelius-Akatemiassa. Hölttä toimii monipuolisesti ooppera- ja operettikentällä, konserttiteosten esittäjänä sekä aktiivisena konsertoijana. Hän on myös innokas pedagogi ja tekee mm. musiikinharjoittajan ja esiintymisvalmentajan töitä, sekä toimii laulun tuntiopettajana Lahden konservatoriossa. Kesällä 2021 hän voitti Eero Rantalan rahaston palkinnon Timo Mustakallio -laulukilpailussa.

Lappeenrantalainen koloratuurisopraano Marika Hölttä on opiskellut klassista laulua sekä musiikkiteatteria Sibelius-Akatemiassa ja Teatterikorkeakoulussa. Hölttä on saavuttanut toisen palkinnon Lappeenrannan laulukilpailuissa 2019 sekä kansainvälisessä laulukilpailussa Havet’s Röst vuonna 2018. Hölttä on laulanut mm. Kaartin soittokunnan, Lappeenrannan, Joensuun ja Vaasan kaupunginorkestereiden sekä Sinfonia Lahden, Saimaa- ja Kymi Sinfoniettan solistina. Suomen lisäksi Hölttä on konsertoinut Virossa sekä Italiassa.

Henri Uusitalo opiskelee tällä hetkellä Sibelius-Akatemialla laulumusiikin maisterin tutkintoa oopperalaulaja Kristjan Mõisnikin johdolla. Uusitalo on valmistunut Centria-ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi 2014 pääaineena viulu. Laulumusiikin kandidaatiksi Sibelius-Akatemiasta Uusitalo valmistui joulukuussa 2019. Uusitalo on laulanut useita ooppera-rooleja Sibelius-Akatemian, Helsingin oopperayhdistyksen ja Suomen Kansallisoooperan tuotannoissa. Uusitalo on laulanut Mozartin Requiemin ja Johann Sebastian Bachin Matteus Passion basso-solistina. 2019 Lappeenrannan laulukilpailuissa Uusitalo äänestettiin yleisön suosikiksi.

Erkki Korhonen on toiminut pianonsoiton sekä lied- että kamarimuksiikin opettajana Sibelius-Akatemiassa ja lisäksi hän on toiminut mm. Urkuyö ja Aaria -festivaalin taiteellisena johtajana, Kansallisoopperan pääjohtajana sekä Sibeliuksen syntymäkaupunki -säätiön johtajana.

01.12.2022|Ajankohtaista, Tapahtumat, Tulevat tapahtumat|

Gaalakonsertti Ukrainan sodan uhrien tueksi

Rahastomme  järjestää yhteistyössä Töölön seurakunnan kanssa gaalakonsertin Ukrainan sodan uhrien tueksi Temppeliaukion kirkossa (Lutherinkatu 3, Helsinki) lauantaina 19.3.2022 klo 19.

Konsertin solisteina ovat Kristian Lindroos, Marika Hölttä, Johanna Isokoski, Jutta Holmberg, Laura Juvonen, Saara Kiiveri, Hannakaisa Nyrönen ja Taavi Oramo.

Pianistina konsertissa toimii Erkki Korhonen. Korhonen on toiminut pianonsoiton sekä lied- että kamarimusiikin opettajana Sibelius-Akatemiassa ja hänet tunnetaan myös Urkuyö & Aaria – festivaalin taiteellisena johtajana.

Vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu ohjataan SPR:n Ukraina-keräykseen. Paikan päällä on SPR:n lipaskerääjiä ja lahjoittaa voi käteisellä tai MobilePayn kautta.

Konserttisaliin mahtuu 800 henkilöä, joten paikalle kannattaa tulla ajoissa.

Lämpimästi tervetuloa tärkeä asian puolesta!

11.03.2022|Tapahtumat, Tulevat tapahtumat|

Oopperagaalan kuvasatoa!

Kuvat: Mika Pollari

18.11.2021|Menneet tapahtumat, Tapahtumat|

Peruttu! Uuden Vuoden konsertti 2022

Konsertti on peruttu koronatilanteen vuoksi. Tilaisuus siirretään tulevaan ajankohtaan mahdollisuuksien mukaan.

Rahastomme  järjestää Uuden Vuoden konsertin Temppeliaukion kirkossa 1.1.2022 klo 18. Konsertin solisteina ovat rahaston vuoden laulajat sopraano Marika Hölttä ja basso Henri Uusitalo.

Pianistina konsertissa toimii Erkki Korhonen. Korhonen on toiminut pianonsoiton sekä lied- että kamarimuksiikin opettajana Sibelius-Akatemiassa ja hänet tunnetaan myös Urkuyö & Aaria – festivaalin taiteellisena johtajana.

Konserttiin on vapaa pääsy. Osallistuminen ei vaadi ennakkoon ilmoittautumista. Konsertissa on myynnissä käsiohjelma viiden euron hintaan. Myyntituotolla rahastomme järjestää lastentapahtuman syksyllä 2022.

Konsertin järjestelyissä otetaan huomioon mahdolliset koronan aiheuttamat rajoitukset ja varautumistoimenpiteet.

Lisätietoja konsertista: säätiön asiamies Ulla Vuolanne, ulla.vuolanne@sivistysrahasto.fi

Marika Höltän kuva: Sakari Röyskö
Henri Uusitalon kuva: Riku Larvanto

17.11.2021|Ajankohtaista, Tapahtumat|

Oopperagaala Musiikkitalossa

Päivi ja Paavo Lipposen rahaston nuoret lahjakkaat solistit nousivat Musiikkitalon lavalle Helsingissä lokakuun 30. päivä 2021. Paavo Lipposen 80-vuotismerkkipäivävuoden juhlistamiseksi järjestetyssä gaalakonsertin tähtinä loistavat loistivat koloratuurisopraano Marika Hölttä, sopraanot Olga Heikkilä, Jutta Holmberg, Johanna Isokoski, Laura Juvonen ja Hannakaisa Nyrönen, mezzosopraano Maiju Vaahtoluoto, baritonit Kristian Lindroos ja Jussi Vänttinen sekä bassot Visa Kohva ja Henri Uusitalo.

Konsertissa kuultua 45-henkistä Musiikkitalon juhlaorkesteria johti kapellimestarilahjakkuus Taavi Oramo.

Musiikillisessa kavalkadissa kuultiin laulun loistoa, kevään kaihoa ja suuria tunteita. Säveltäjäniminä mm. Mozart, Puccini, Wagner, Korngold, Ravel, Rossini, Merikanto.

Päivi ja Paavo Lipposen rahasto on vuosien ajan tukenut nuoria laulajia ja järjestänyt konsertteja, oopperaesityksiä ja lastenoopperoita mm. Musiikkitalossa ja Ateneumissa. Rahasto järjestää vuosittain myös konsertit Temppeliaukion kirkossa uudenvuoden päivänä sekä kesäisin Espoon Urkuyö ja Aaria -festivaalilla.

Konsertin Ylen toteuttaman taltioinnin voitte kuunnella täältä. 

Päivi och Paavo Lipponens fond stöder unga begåvade solister som uppträdde på scenen i Musikhuset i Helsingfors på en galakonsert som ordnas i samband med och med anledning av Paavo Lipponens 80-årsdag. På galakonserten uppträdde lysande stjärnor som sopranerna Laura Juvonen, Jutta Holmberg, Saara Kiiveri, Hannakaisa Nyrönen och Olga Heikkilä, mezzosopranen Maiju Vaahtoluoto, tenoren Taavi Oramo och baryton Jussi Vänttinen och bas Visa Kohva  samt fondens nya sångare år 2021, Henkka Uusitalo och Marika Hölttä. Alla artister är solister som stöds av Päivi och Paavo Lipponens fond.

Musikhusets jubileumsorkester som består av 45 musiker leds av den begåvade kapellmästaren Taavi Oramo.

Under den musikaliska kavalkaden presenterade glansen i sången, melankolin om våren och överväldigande känslor. Bland kompositörerna kan nämnas Mozart, Puccini, Wagner, Krongold, Ravel, Rossini, Merikanto. Päivi och Paavo Lipponens fond har under årens lopp understött unga sångare och arrangerat konserter, operaföreställningar och operor för barn bl.a. i Musikhuset och Ateneum. Fonden ordnas också årligen på nyårsdagen en konsert i Tempelplatsens kyrka och på sommaren festivalen Orgelnatt och Aria i Esbo.

 

01.10.2020|Ajankohtaista, Tapahtumat, Tulevat tapahtumat|

Tuhkimo-lastenooppera 29.8. Musiikkitalossa

Tervetuloa koko perheen oopperaesitykseen lauantaina 29. elokuuta 2020! Tuhkimo-ooppera esitetään Musiikkitalossa klo 13 – 14.

Tuhkimo on suosittu klassikkoteos – kaikille tuttu satu, jonka koskettava ja opettavainen tarina on kiedottu mitä kauneimpaan ja humoristisimpaan musiikilliseen muotoon. Oopperasta on lyhennetty kevyempi, tunnin mittainen versio lapsille ja koko perheelle.

Esityksen tarjoavat yhteistyössä Musiikkitalo, Kansan Sivistysrahasto ja Päivi ja Paavo Lipposen rahasto.

Musiikkitalo, alalämpiö, Mannerheimintie 13 A. Kesto 60 minuuttia. Vapaa pääsy.

13.07.2020|Ajankohtaista|